London-Liverpool

i Beatles fotspår

2023

17 - 22 maj  SLUTSÅLD

Öppen för förfrågningar på alt. datum.

med reservation för ändringar i tidtabeller osv.

Resan med vilket allt började!

Möt våren i England! sniffa på sommaren i förtid

Vi flyger till London på morgonen och tar en pubrunda och laddar för den stora Beatlesvandringen dagen efter. Varför inte med en pub-middag på klassiska Ye old Cheshire Cheese.  

Dagen därpå blir det en heldagsvandring som tar oss från Abbey Road till Carnaby Street med många stopp vid historiska adresser på vägen (Det blir lite Bowie och Hendrix på köpet. Vi är ju i London.)  Kvällen fri för egna aktiviteter. 

Dan därpå tar vi tåget till Liverpool och checkar in på ett centralt beläget hotell.

På kvällen tar vi en pint at the Phil, en pub med Beatleskoppling, och en bit mat innan vi vandrar hemåt, förbi Mathew street och the Cavern.  

Lördag är det friåkning i Liverpool! Shoppa loss den som vill. Bäckman vet vilken pub han ska vänta på ;)  Det är mycket billigare än i London. Det finns tid till att besöka något av Liverpools fantastiska museer. Varför inte Beatles Story eller Magical History Museum, två utmärkta museer som kompletterar varandra.

Här finns också British Music Experience som berättar om hela engelska musikundret)  För den konstintresserade finns Tate Modern, vi hittar the Maritime museum med en Titanic avdelning och en skrämmande slaveriutställning, Liverpool museum, inte mindre än TVÅ katedraler och ett otal andra sevärdheter. Jag tipsar gärna!

Söndagen är höjdpunkten. Vi blir hämtade av A Mad Day Out´s  fantastiska förare, tillika guider. Vi får en djup och omtumlande inblick i den fantastiska fyrans första år. Höjdpunkten besöket på The Casbah Coffee Club, klubben som startades av Pete Best´s mamma Moe.  Vi avslutar med en gemensam middag på Piccolino - stans bästa italienare

På kvällen pustar vi ut med en pint på The Grapes (där Beatles hängde mellan seten på The Cavern) eller nån annan trevlig pub. 

På måndagen är det hemresa. Vi flyger från Manchester eller tar tåget till London och flyger därifrån. Vissa datum har vi tid till lite sista-minuten-shopping i Liverpool.  Ca:pris 14 000:- (+ ev övernattning på Jumbo Stay)

INSPIRATIONS-SPELLISTA!

© Copyright Bäckmans Beatlesresor!