Best Fest 2023

23-29 augusti 2023.   OBS! MAX 10 PERSONER

När Pete Best´s mamma Mona tyckte att hennes pojkar och deras kamrater behövde nånstans att hänga skapade hon Casbah Coffee Club i källaren på familjens hem. 

Första husband var den andra inkarnationen av The Quarrymen, John, Paul, George och Ken Brown. När de fick jobbet ingick det att hjälpa till att bygga upp och måla klubben!

Det var här man hörde Pete Best och frågade om han ville ställa upp som trummis när de skulle till Hamburg. And the rest is history. 

Pete kommer regelbundet tillbaka till mammas källare.  Pete Best Band är huvudattraktionen på Best Fest som återigen presenterar en imponerande line-up med dom som faktiskt var med på 60-talet. Eller vad sägs om 


Beryl Marsden
Merseysides soulqueen och support-act till the Beatles på deras sista Englandsturné 1965. Också medlem i Shotgun express med bl a Rod Stewart, Mick Fleetwood och Peter Green!

En Youtube-film från förra gången Beryl var med på Best Fest

The Undertakers
Bandet som tackade nej till Brian Epstein! Det var kanske inte det smartaste karriärsdraget, men faktum kvarstår - dom spelar än. De har lagt ner gimmicken att uppträda som begravningsentreprenörer, men låter förmodligen bättre än någonsin. Idag är frontfiguren förmodligen Brian "Sax" Jones. Han är en av de nya i bandet. Han kom med först 1960,  men det var då bandet slog igenom. 

Undertakers när det begav sig

och Undertakers 2016

Karl Terry and the Cruisers
Karl Terry and the Cruisers första upplaga bildades redan 1957 och har spelat sen dess, med ett litet uppehåll 1963-1967 då Karl sjöng i ett gäng andra grupper, inte minst på Star Club i Hamburg. 1961 ingick han Liverpools första supergrupp, The Beatmakers som gjorde en spelning på legendariska Litherland Town Hall. Bandet hade röstats fram av Merseybeats läsare och bestod av en hopslagning av de två bästa banden i omröstningen, Beatles och Gerry & The Pacemakers, och den bästa sångaren. Karl Terry. Karl har lika roligt på scenen idag som för 65 år sedan!

Karl Terry tillbaka på Cavern 2021

The TR5’s
Best Fest presenterar varje år något av de band som bäst står för Merseybeat-traditionen och 2023 heter bandet TR5´s. "Maximum Skiffel & Roll from the dancehall days" utlovar de själva och placerar sig nånstans mellan Cavern och Canvey Island.

TR5´s


Pete´s halvbror Roag som också spelar trummor i Pete Best Band har f ö en dubbel Beatlesanknytning. Hans pappa hette Neil Aspinall och började som roadie åt Beatles på Casbah-tiden och slutade som VD för Apple Records!

Best Fest råkar sammanfalla med International Beatleweek så vi plockar det bästa ur det programmet också. Men vi varnar för vänsterhänta basister med peruk under veckan. Vi erbjuder hellre en mer genuin upplevelse! Naturligtvis ingår Mad Day Outs guidade tur.

EXTRA: Vi har kommit över biljetter till "An audience with Freda Kelly" på  The Liverpool Beatles Museum.
Freda blev legendarisk genom att sköta nästan allt kring  the Beatles fan-club och blev en nära vän till gruppen. Se gärna dokumentären "Good ol´ Freda"

 Ca-pris 14 500:-


© Copyright Bäckmans Beatlesresor!